Pasta e Vino kan na vertraging deuren openen in Beek

Print
Pasta e Vino kan na vertraging deuren openen in Beek

Restaurant Pasta e Vino op de nieuwe locatie Afbeelding: Pasta e Vino

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Italiaans restaurant Pasta e Vino in Beek opent vrijdag de deuren op de nieuwe locatie in Beek. Het voormalige hotel in het pand wordt een bed and breakfast.

Het kostte eigenaren Carmine Guidice en Annegien Janssen vier maanden om het voormalige Hotel-Restaurant Kempener aan de Prins Mauritslaan te transformeren. De oude serredeuren hangen nog in de hengels, maar verder doet weinig denken aan het oude Kempener dat september vorig jaar de deuren sloot. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Pasta e Vino begin december open zou gaan. Voorschriften rondom de brandveiligheid zorgden voor vertraging.

Uitbreiding

Grootste reden voor de verhuizing is uitbreiding, die aan de Brugstraat niet mogelijk was. „Door groter te worden, kunnen we meer personeel aannemen, zodat het restaurant minder afhankelijk is van onze aan- of afwezigheid”, aldus Janssen.

Naast een compleet nieuwe locatie hoeven vaste gasten niet bang te zijn voor grote veranderingen, zegt Janssen. De gerechten blijven soortgelijk, het personeel is hetzelfde, zelfs de tafels en stoelen zijn overgegaan naar de Prins Mauritslaan.

Osteria

Wel nieuw is de osteria, waar geborreld kan worden en een simpelere kaart wordt gedraaid. Bovendien verandert het hotel in een bed and breakfast. Janssen: „Hotels hebben een sterrenclassificatie, dat hoeft voor ons niet.” De ingebruikname van de kamers gaat nog een paar maanden duren vanwege vergunningen. „Maar dat geeft niet, eerst maar eens kijken of het hier gaat werken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen