Carnaval in Kerkrade wordt vijfdaags feest op overdekte Markt

Print
Carnaval in Kerkrade wordt vijfdaags feest op overdekte Markt

Carnaval kan in maart in Kerkrade overdekt gevierd worden op de Markt. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Kerkrade gaat van het driedaagse carnaval een vijfdaags feest maken.

De ontvangst van de Blauw Sjuut op vrijdagavond betekent het startsein van de festiviteiten die tot en met dinsdagavond doorgaan met als afsluiter het Kloone Trekke en de sleuteloverdracht.

Overkapping

Onder het motto 5 daag vasteloavend óp d’r Maat i Kirchroa wordt een groot deel van de Markt van 1 tot en met 5 maart overdekt, zodat de carnavalsvierders beschut kunnen staan. Onder de overkapping komen een podium, licht- en geluidsvoorzieningen en een sfeervolle aankleding. De horecazaken ondersteunen het initiatief met buitentappunten voor ieder café. Tevens is rondom d’r Joep een foodplein ingericht.

De Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek tekent voor de organisatie van de carnavalsmarathon. Zo was de vereniging de voorbije twee edities ook verantwoordelijk voor het Kloone Trekke. „Voor komende carnaval wordt het evenement uitgebreid tot vijf dagen”, zegt een woordvoerder van SjunJek.

Verruimen

Het verruimen van het aanbod tijdens carnaval past volgens wethouder Tim Weijers (Burgerbelangen, Evenementen en Marketing) bij het beleid van Kerkrade om meer activiteiten in het centrum te ontwikkelen. „Daar draagt dit nieuwe feest in belangrijke mate bij aan, vandaar dat het kan rekenen op onze steun.”

Statuten

Ook de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf 1936 omarmt de plannen, is partner in de samenwerking en betaalt mee om het evenement mogelijk te maken. „Onze vereniging heeft het behoud en doorontwikkeling van de carnavalscultuur hoog in het vaandel, ja zelfs in haar statuten, staan”, aldus KVV-president Walter Sterk.