Komt er een Big Lebowski 2? Jeff Bridges maakt filmpje in dude-outfit

De Amerikaanse acteur Jeff Bridges heeft een teaserfilmpje online gezet waarin hij de rol speelt van The Dude, het iconische personage dat hij vertolkte in de film The Big Lebowski.

Over de betekenis van het 15 seconden durende filmpje wordt volop gespeculeerd. In het filmpje horen we The Dude lachen en is een datum te zien: 3 februari 2019. Mogelijk gaat het om een reclame die die dag wordt uitgezonden. Het is dan Super Bowl Sunday, de dag dat bedrijven miljoenen spenderen aan reclames rond de uitzending van de finale van het American Football.

Sequel

Onder het filmpje op Instagram schrijft Bridges: „Je kan niet in het verleden blijven hangen man. Stay tuned”. Er zijn geen aanwijzingen dat de door fans langverwachte sequel van de film uit 1998 wordt aangekondigd.

Lees ook: The Big Lebowski is al twintig jaar cool

In de film speelt Jeff Bridges Lebowski, een sloeber en nietsnut ook wel bekend als The Dude. Hij wordt per ongeluk in elkaar is geslagen door een groep dieven die op zoek waren naar een miljonair met dezelfde naam als hij. Na de film groeide The Dude uit tot een waar cultfiguur.