Zuid-Willemsvaart in Nederweert krijgt nieuwe damwanden

Print
Zuid-Willemsvaart in Nederweert krijgt nieuwe damwanden

Bij de Biesterbrug in Weert zijn in 2014 nieuwe damwanden geplaatst aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart. Afbeelding: John Peters

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Vanaf het water gaat Rijkswaterstaat begin maart aan de slag met het plaatsen van nieuwe damwanden in de Zuid-Willemsvaart in Nederweert.

Verouderde damwanden van hout of beton worden vervangen door stalen constructies om een vlotte en veilige doorgang voor het scheepvaartverkeer te behouden. Bovendien worden voor dieren die te water raken uitstapplaatsen aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats tussen Sluis 15 ter hoogte van de Molenberg en Sluis 13 bij de Landbouwstraat. Met pontons, kranen en werkschepen worden de damwanden grotendeels vanaf het water de grond in getrild. Het werk is naar verwachting in augustus klaar. Voor geïnteresseerden wordt op dinsdag 12 februari een inloopavond georganiseerd waar projectleiders van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hakkers-Beens vragen beantwoorden over het project. Die avond vindt in restaurant Diverso plaats en duurt van 18.00 tot 20.00 uur. Na Nederweert voert Rijkswaterstaat op de hele Zuid-Willemsvaart tot aan Veghel dit soort onderhoudswerkzaamheden uit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →