Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Bienenstich van oma Annie; ouderwets lekker, maar modern gemakkelijk

Bienenstich van oma Annie; ouderwets lekker, maar modern gemakkelijk

Bienenstich, ouderwets lekker. Afbeelding: Stefan Koopmans

Bienenstich: bedacht in Duitsland, maar bekend in Limburg. Ook in de keuken van Annie, waar de ‘bijensteek’ regelmatig wordt gebakken.

Binnenkort een verjaardag? Grote kans dat je wordt getrakteerd op luxe vlaaien. Dat was in mijn tijd wel anders. Als er iemand jarig was mochten we een glas ingemaakte kersen verdelen. Gebak aten we alleen met Kerstmis, als er een communiefeest was of als er kermis was in het dorp. Ook deze taart maakten we vroeger weleens. En dat was best een klusje. Toen hadden we namelijk geen mixer. Het beslag van de bienenstich moest een uur worden geklopt, met ...