Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

‘En wij maar denken dat het leven van popsterren zo ongezond is’

‘En wij maar denken dat het leven van popsterren zo ongezond is’

Nienke van Hunen maakt haar befaamde sambal in de Doornroosje-keuken. Afbeelding: ‘ Jeroen Kuit

Nienke van Hunen (45) kookt al twaalf jaar voor artiesten die optreden in de Nijmeegse poptempel Doornroosje en schreef daar samen met journaliste Tefke van Dijk een lijvig boek over. ‘Je zou een band oprichten om daar te kunnen eten’, zegt Mario Goossens van de Belgische band Triggerfinger.

En wij maar denken dat het leven on the road zo ongezond is. Dat pop- en rocksterren avond aan avond fastfood naar binnenwerken en zich vol laten lopen met bier, wijn of spiritualiën. Maar niets is minder waar, zegt Nienke van Hunen. Natuurlijk, er zijn ook in 2019 nog muzikanten die graag flink wat booz achterover slaan. En die voorafgaand aan de show - en soms ook daarna - frites, pizza’s of broodjes shoarma naar binnenwerken. Maar die groep begint tot een minderheid te behoren, zegt ...