Loopwedstrijden in Maastricht en Heerlen in elkaars vaarwater

Print
Loopwedstrijden in Maastricht en Heerlen in elkaars vaarwater

Beeld van Maastrichts Mooiste Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

Zowel Limburgs Mooiste als Maastrichts Mooiste organiseert op exacte dezelfde datum een hardloopevenement. Binnen een straal van twintig kilometer twee wedstrijden. De organisatoren noemen de overlap ‘spijtig’ en ‘ongelukkig’. „Dit is eens, maar nooit weer.”

Op zondag 16 juni zijn er in Zuid-Limburg twee grote hardloopevenementen. In Maastricht wordt Maastrichts Mooiste gehouden terwijl in Heerlen Limburgs Mooiste, bekend van de fietstoertocht, voor de tweede keer een loopwedstrijd organiseert. Bovendien gaat het om exact dezelfde afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en een halve marathon (21,1 kilometer).

Vastgezet

„Zeer spijtig”, zegt Roy Packbier van Maastrichts Mooiste. „Dit is voor niemand goed, maar wij konden echt niet op een andere datum gaan zitten.” Jesse Linssen van Limburgs Mooiste bestrijdt dat. „Vanwege onze fietstocht heeft de provincie ons evenement ‘vastgezet’ op het weekend na Pinksteren. Dus dat kon iedereen weten, ook Maastrichts Mooiste.”

Linssen vreest deelnemers mis te lopen. „Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een loop en deden er zevenhonderd mensen mee. Wij zitten nog echt in de opstartfase en zullen zeker merken dat er even verderop een evenement is met dezelfde afstanden.” Maastrichts Mooiste telt jaarlijks zo’n tienduizend deelnemers.

Ongelukkig

Linssen: „Dit is één keer en nooit weer, hoop ik.” Packbier verwacht dat het probleem volgend jaar is opgelost. „Dan valt Pinksteren weer eerder in het jaar. We moeten hoe dan ook voorkomen dat het nogmaals gebeurt. Het is extra ongelukkig omdat de namen van de evenementen zo op elkaar lijken. Vorig jaar stond er een leverancier van materialen bij ons op de stoep, terwijl hij bij Limburgs Mooiste in Heerlen moest zijn.”