25ste James Bond wordt deels in Noorwegen gefilmd

Print
25ste James Bond wordt deels in Noorwegen gefilmd

Actrice Lea Seydoux keert, naast Daniel Craig als 007, terug in de volgende Bond-film. Afbeelding: EPA

De opnames van de nieuwe James Bond-film vinden deels plaats in Noorwegen. Eerder in de filmreeks werden in het Scandinavische land scenes gedraaid voor You Only Live Twice (1967) en Die Another Day (2002). Bond 25 gaat in 2020 in première.

Noorwegen werd in de wandelgangen al vaker genoemd als mogelijke locatie waar de nieuwe James Bondfilm gedraaid zou gaan worden. Het is niet de eerste maal dat de Britse geheim agent naar het Scandinavische land afreist.

Het Noorse filminstituut heeft aankondiging vandaag gedaan, melden Noorse media. Het instituut geeft de film, die wordt aangekondigd als B25, een subsidie van 47 miljoen kronen (zo’n 5 miljoen euro). Dit is een recordbedrag voor een buitenlandse film van het Noorse filmfonds.

Bohemian Rhapsody

De nieuwe Bondfilm moet begin 2020 in de bioscopen te zien zijn. De opnames moeten in maart van start gaan. Acteur Rami Malek, die momenteel in de bioscopen schittert als Freddy Mercury in hitfilm Bohemian Rhapsody, zou hoog op de lijst staan voor de rol van grote schurk in de nieuwe James Bond.

Hoewel de producenten niets hebben bevestigd, druppelden er de afgelopen dagen steeds meer stukjes informatie over Bond 25 naar buiten. Zo zou actrice Lea Seydoux, die in Spectre ook de rol van Bond-girl voor haar rekening nam, naast Daniel Craig als 007, terugkeren in het nieuwe deel van de filmreeks.

Andere acteurs die terugkeren zijn Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q en Naomie Harris als Miss Moneypenny. De 25e Bond-film liep eerder dit jaar vertraging op doordat regisseur Danny Boyle door de producenten aan de kant werd gezet. Zijn ideeën over de reeks strookten uiteindelijk toch niet met de richting waar de vaste producenten aan dachten.