Vastelaovesleedjes Konkoer CMC Alaif in Heerlerheide

Print
Vastelaovesleedjes Konkoer CMC Alaif in Heerlerheide

De Herringbiessere nemen geregeld deel aan ‘leedjes konkoersen’ en hebben al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Afbeelding: Ermindo Armino

Heerlen / Bocholtz / Hoensbroek -

In cultureel centrum Corneliushuis in Heerlen vindt zaterdagavond 2 februari om 20.11 uur de zevende editie plaats van het CMC Alaif Vastelaovesleedjes Konkoer.

Voor de tweede keer, sinds de start in 2013, vindt de finale van CMC Alaif in het stadsdeel Heerlerheide plaats. Op verzoek van CV de Bokkeriejesj en in overleg met de stichting Carnavalsmuziek.com is tot dit besluit gekomen. Tijdens het jubileumweekend van CV de Bokkeriejesj wordt de zaterdagavond nu ingevuld door dit Limburgse evenement. Cultureel Centrum Corneliushuis wordt speciaal voor dit weekend omgetoverd tot jubileumtempel van CV de Bokkeriejesj en is dan ook een mooi podium voor de artiesten. De jury bestaat onder andere uit tekstschrijvers, componisten, finalisten LVK.

De afkorting CMC staat voor CarnavalsMuziek.Com en is gerelateerd aan de website www.carnavalsmuziek.com, een website met een uitgebreid aanbod aan Limburgse vastelaovesmeziek. Tijdens de finale strijden de artiesten om de CMC Alaif Trofee in de categorie originele vastelaovesleedjes, de cover trofee en de clip trofee.

De organiserende stichting en Marlstone Music zijn overeengekomen dat de winnaar van de grote finale van CMC Alaif 2019 in de categorie orgineel een studio-opname (inclusief voorbespreking, arrangement, opname en studio muzikanten) wint bij Marlstone Music.

Bij de finalisten in de categorie origineel staan ook deelnemers uit Parkstad op het podium: De Twiefelaere - Versjtruijt (Oirsbeek), De Herringbiessere - Vasteloavendsfriends (Bocholtz), D’r Dustin - Doezend Daag en Nachte (Hoensbroek) en Pascal Sutherland - Dit Is Geneete! (Doenrade).

Naast de avondkassa is kaartverkoop via de website www.cmcalaif.nl/kaartverkoop

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen