Oproep: maak eigen top 10 uit historie Venlo

Print
Oproep: maak eigen top 10 uit historie Venlo

De wedstrijd FC VVV-Ajax in 1977 (uitslag 2-2) trok 24.500 toeschouwers, een record in de clubhistorie. Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De werkgroep 675 jaar stad Venlo vraagt Venlonaren een persoonlijke top 10 te maken van bijzondere gebeurtenissen uit de historie van het stadsdeel Venlo.

Een oproep van de werkgroep rondom initiatiefnemer Maurice Ambaum om memorabele anecdotes over bijzondere momenten uit de geschiedenis van Venlo in te sturen, heeft in totaal tweehonderd reacties opgeleverd. De lijst is gepubliceerd op de eigen website.

Nu is de vraag aan alle inwoners om hieruit een persoonlijke top 10 samen te stellen door tien gebeurtenissen uit de lijst aan te vinken die ze bijzonder of opmerkelijk vinden. Het is niet nodig om hierin een rangorde aan te brengen. Zodra hun keus compleet is, kunnen deelnemers op ‘verzenden’ klikken. Meedoen kan tot vrijdag 1 februari. Deelname is geheel anoniem. Op basis van alle inzendingen wordt de top 100 van de Venlose historie bepaald.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →