Spaanse premier en koning steunen ouders Julen en reddingswerkers

Print
Spaanse premier en koning steunen ouders Julen en reddingswerkers

Reddingswerkers verlaten het zoekgebied nadat het levenloze lichaam van Julen (2) is geborgen. Afbeelding: REUTERS

Spanje is in rouw. Afgelopen nacht kwam het nieuws dat iedereen al vreesde. Het vermiste jongetje Julen (2) werd levenloos teruggevonden in de put waarin hij dertien dagen eerder was gevallen.

Na het verlies van een eerder zoontje, zijn de twee jonge ouders nu ook Julen kwijt. Zij krijgen vele steunbetuigingen, onder meer van het Spaanse koningshuis en premier Pedro Sánchez. Ook het reddingsteam dat dagen naar de jongen zocht, wordt een hart onder de riem gestoken.

‘Heel Spanje draagt bij aan het oneindige verdriet van de familie van Julen’, twittert de Spaanse premier Pedro Sánchez nadat bekend is geworden dat Julen in de put is gevonden. Hij bedankt de reddingswerkers die de afgelopen dagen ‘onvermoeibaar zochten’ naar de jongen. ‘Mijn steun en affectie aan de ouders en nabestaanden’.

Lees verder onder de tweet.

 

 

Ook het Spaanse koningshuis laat via Twitter van zich horen. ‘Ons diepste verdriet en oprechte condoleances gaan uit naar de familie van Julen. En onze erkenning aan alle mensen die, zonder rust, blijk hebben gegeven van hun grenzeloze solidariteit.’

Lees verder onder de tweet.

 

 

‘We hielden hoop tot het einde’, twittert Juanma Moreno, de premier van de Spaanse regio Andalusië, waar Julen in de put viel. ‘Alle reddingswerkers hebben een titanenwerk verricht, het zijn helden die we bewonderen. Rust in vrede.’

Lees verder onder de tweet.

 

 

De gemeente Malagá, op wiens grondgebied Julen is overleden, kondigt een officiële rouwperiode van drie dagen aan om het jongetje. Zaterdagochtend om elf uur wordt ook een minuut stilte gehouden.

Lees verder onder de tweet.

 

 

Ook de verzamelde hulpdiensten betuigen hun medeleven aan Julens familie.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →