Video: 'Limburgse toeriste (26) gewond bij schietgevecht in Mexicaanse kustplaats'

Print
Maastricht / Itteren -

Een Nederlandse vrouw is vrijdagavond gewond geraakt in de bij toeristen populaire Mexicaanse kustplaats Playa del Carmen.

De vrouw, die volgens lokale media uit Maastricht afkomstig is, bevond zich in de buurt van een vuurgevecht tussen politie en een man en werd door een kogel in haar arm geraakt.

Het vuurgevecht ontstond nadat de politie de achtervolging had ingezet op een man die door justitie als Jaime N. is geïdentificeerd. Deze Jaime kreeg op straat ruzie met een andere man die hem nog geld schuldig zou zijn. De schuldenaar zag dat Jaime gewapend was en wilde de politie waarschuwen, maar zag de schuldeiser ervandoor gaan met zijn mobiele telefoon.

Rondvliegende kogel
Iets later gingen agenten toch achter de grijze Toyotabus waarin N. reed aan. Toen zij hem wilden stoppen, werden zij beschoten. Ook in de achtervolging daarna vielen er meerdere schoten.

De vrouw (26) is door een rondvliegende kogel in haar arm geraakt. Het gaat volgens de Mexicaanse politie om Elisabeth, melden lokale media. De toeriste ontving medische hulp van ambulancepersoneel dat haar vervolgens naar een kliniek bracht. Ze verkeert niet in levensgevaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het incident. De Nederlandse ambassade in Mexico staat in contact met de vrouw om hulp te bieden indien nodig. 

Juan N. werd aangehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →