Servische burgemeester aangehouden na aanslag op journalist

Print
Servische burgemeester aangehouden na aanslag op journalist

De Servische president Aleksandar Vucic (archiefbeeld) maakte bekend dat de burgemeester van Grocka is aangehouden en verdachte is wegens een aanslag op een journalist. Afbeelding: EPA

Zes weken na een aanslag op het huis van de Servische journalist Milan Jovanovic heeft de politie meerdere verdachten aangehouden. Onder hen is de burgemeester van de Belgradose voorstad Grocka en een politieagent, zei de Servische president Aleksandar Vucic.

De daders hadden het huis van Jovanovic in Grocka in de nacht van 12 december in brand gestoken met molotovcocktails en beschoten met geweren. De journalist bleef ongedeerd, maar verloor al zijn bezittingen. Jovanovic had op het webportaal Ziginfo bericht over de naar verluidt corrupte burgemeester.

In Servië protesteren duizenden burgers al bijna twee maanden tegen de regering van Vucic. De demonstranten beschuldigen de regering van het creëren van een klimaat van geweld tegen de oppositie en andersdenkenden. De aanleiding voor de golf van protesten was de aanval op een linkse politicus van de oppositie. Hij werd vorig jaar november in Krusevac in het zuiden van Servië in elkaar geslagen. De daad is tot op heden niet opgehelderd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →