Ouderen in Sittard-Geleen krijgen valcursus

Print
Ouderen in Sittard-Geleen krijgen valcursus

Afbeelding: Ingimage

Geleen / Sittard -

Ouderen in Sittard-Geleen kunnen deelnemen aan een cursus valpreventie. De speciale training, die op twee locaties in de fusiestad plaatsvindt, wordt verzorgd door de stichting Ecsplore en de gemeente, in samenwerking met lokale fysiopraktijken en andere betrokken partijen.

Landelijk onderzoekscijfers in dit verband spreken boekdelen. Jaarlijks belanden bijna 90.000 ouderen na een val op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Voor meer dan 2.800 senioren (gemiddeld per jaar) kent zo’n val een zelfs een fatale afloop. De speciale cursus leert deelnemers niet alleen de kans op een val maar ook de angst om te vallen te verkleinen.

Risico

Cursisten krijgen eerst een intakegesprek en ondergaan vervolgens een aantal fysieke testen waarmee het valrisico kan worden ingeschat. Het trainingsprogramma omvat in totaal tien groepsbijeenkomsten. Na afloop van de cursus volgen er nieuwe onderzoeken om de resultaten in kaart te brengen.

Wijkcentrum

Belangstellenden die meer over de training willen weten, kunnen terecht op een informatiebijeenkomst. Die vindt plaats op 6 februari (van 14.30 tot 16 uur) in wijkcentrum De Linde aan de Hyacinthenlaan in Geleen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →