Oppositie Venray wil uitstel besluit toekomst Roekenbosch

Print
Oppositie Venray wil uitstel besluit toekomst Roekenbosch

Vakantie- bungalowpark Het Roekenbosch in Blitterswijck. Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De oppositiepartijen ProVenray en Samenwerking Venray pleiten voor uitstel van een besluit over de toekomst van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck.

De gemeenteraad moet meer tijd nemen en niet al op 12 februari erover willen beslissen. Zeker niet nu de rechter heeft bepaald dat de gemeente Venray niet op 1 februari handhavend mag gaan optreden tegen permanente bewoning op het park. Dat mag pas vanaf 1 mei. Fractievoorzitter Joep Gielens van ProVenray heeft de raadsfracties zaterdag daarom gevraagd politieke besluitvorming uit te stellen. Samenwerking Venray steunt hem. De coalitiepartijen CDA, Venray Lokaal en D66 zullen het verzoek tot uitstel bespreken in hun fracties, zo laten ze weten.

Verzet

Joep Gielens wijst op verzet uit Blitterswijck tegen het plan van het Venrayse college van B en W. Dat nam recent de regie en lanceerde een toekomstplan toen eind 2018 het overleg tussen betrokken partijen van Het Roekenbosch mislukte. Bedoeling is het park over tien jaar volledig te slopen. In de tussentijdse periode wordt een deel van de huisjes gebruikt voor de opvang van 250 arbeidsmigranten en voor veertig mensen die in een knellende woonsituatie zitten.

Het dorp Blitterswijck keerde zich tegen deze plannen en bepleitte eerder al uitstel van besluiten. Ook klonk de roep om een onderzoek naar de haalbaarheid van een seniorendorp. Volgens Gielens zijn meer alternatieven niet onderzocht. Zo zou een eigenaar van huisjes op het bungalowpark er meer zorggerelateerde activiteiten willen.

De Coöperatie Bungalowpark Het Roekenbosch stapte naar de rechter in verband met de start van de handhaving op 1 februari. Dat wordt dus nu 1 mei. Fractieleider Tino Zandbergen van Venray Lokaal wil de rechterlijke uitspraak eerst goed bestuderen. „Ik kan de reikwijdte ervan nu niet overzien. Ik ga dan nu ook niet roepen dat we op 12 februari niet moeten besluiten. Laten we vooral de rust even bewaren.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen