Alleen in Doenrade sneeuwt het nog

Print
Alleen in Doenrade sneeuwt het nog

Ook koukleumen kunnen zonder probleem terecht op het winterfestijn in de dorpskern van Doenrade. Speciaal voor deze doelgroep heeft de organisatie een jacuzzi geplaatst, pal naast een stel nep-ijsberen. Afbeelding: Mitchell Giebels

Doenrade / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De thermometer klokt deze zaterdag gewoon weer een graadje of (plus) zeven, maar in Doenrade is er dit hele weekend volop ijs- en sneeuwpret.

Het dorpshart vormt het decor van een heus winterfeest, compleet met een (niet overdekte) schaatsbaan, sneeuwkanonnen, koek-en-zopie-tent, schaatsverhuur, glühweinkraam, blaasmuziek en oud-Hollandse winterspelen. Voor de koukleumen staat er zelfs een weldadige jacuzzi klaar, waar een stel nep-ijsberen een oogje in het zeil houden.

Het evenement is opgezet door horeca-ondernemer Eric Cremers van gasterie Dobbelsteyn, in de volksmond ook wel ‘de huiskamer van Doenrade’ genoemd. Eerder wist Cremers al de kermis terug te halen naar het Beekdaelense kerkdorp. Met dit soort initiatieven wil hij voor wat meer reuring en levendigheid in Doenrade zorgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →