Vernielingen in kerk Kessel-Eik: zondag geen h. mis

Print
Vernielingen in kerk Kessel-Eik: zondag geen h. mis

De kerk van Kessel-Eik. Afbeelding: Lé Giesen

Kessel -

Inbrekers hebben flinke vernielingen aangericht in de kerk van Kessel-Eik. Daardoor is er zondag geen h. mis, meldt pastoor Louis Verhaag.

Door het inslaan van een ruitje zijn de dieven in de sacristie van de kerk gekomen. De inbraak heeft vermoedelijk al aan het begin van de week plaatsgevonden. „De kerk is niet meer de hele week in gebruik. We kwamen er vrijdag pas achter toen we bloemen in de kerk wilden gaan opruimen,” zegt pastoor Verhaag. Volgens hem zijn enkele deuren vernield en is de geluidsinstallatie in zijn geheel kapot gemaakt en deels meegenomen.

De inbrekers hebben geen geld kunnen vinden, want dat ligt in een kluis. Ook de verwarming doet het niet meer. De pastoor vermoedt dat de inbrekers omdat ze geen geld vonden uit frustratie een ravage hebben aangericht. Die is inmiddels opgeruimd. „Ze zijn echt bezig geweest om geld te zoeken. Ook de deur van de sacristie naar het priesterkoor is vernield.”De pastoor schat dat de schade enkele duizenden euro’s bedraagt. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →