Lezing over de visstand in de Roer

Print
Lezing over de visstand in de Roer

Vistrap bij ECI. Afbeelding: René Frencken

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Stichting ‘Tussen Roer en IJzeren Rijn’ verzorgt een lezing met de titel ‘De terugkeer van de zalm in de Roer’. De lezing wordt gegeven door Thijs Belgers, lid van diverse regionale en landelijke commissies over het beheer van de visstand in het algemeen en al jarenlang sportvisser.

In de lezing komen o.a. aan de orde de activiteiten en resultaten van het herintroductieproject van de zalm en de internationale samenwerking hierbij ; hierbij worden niet alleen de positieve ontwikkelingen besproken, maar ook de problemen en de monitoring van de vispassage bij de ECI tussen 2008 en 2014.

De lezing is op woensdag 6 februari in de kantine van Sportvereniging EMS (Sportpark Kitskensberg) van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden: tussenroerenijzerenrijn@gmail.com, entree 5 euro. Info: www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →