Preens Dirk I van VV De Brökwagters Bosseve

Print
Preens Dirk I van VV De Brökwagters Bosseve

Preens Dirk en zijn gevolg. Afbeelding: De Brökwagters

/ Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In het ‘Brökwagters Peliês’ is zaterdag Dirk Wiermans uitgeroepen als Brökwagters Preens 2019 en zal de vastelaovundj op Bosseve voorgaan als Preens Dirk I.

Dirk is 39 jaar jong en woont samen met zijn Patricia Dirks en hun 2 zoontjes Clay en Quin op de Veldbloemstraat 33. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met onderhoud en machinebouw, als technisch manager bij Elsto Eterpol Services, houd hij graag van een potje voetbal en maakt hij leuke uitjes met z’n gezin.

Dirk drinkt graag een potje bier met z’n kameraden die zich samen v.v. de Rabbedabbers noemen. Een aantal van die Rabbedabbers zullen hem dit jaar assisteren, zo benoemde hij Bèr Reijnders tot ceremoniemeester en Guido Geelen, Rob Jongen en Paul Stultiens tot zijn adjudanten.

Dirk is een gelukkig persoon hoe hij zo zijn leven mag leiden, dit is dan ook terug te zien in zijn onderscheiding welke de vorm heeft van een klavertje vier. Zijn orde die hij hierbij heeft ingesteld is de ‘orde van mien gelök’.

Preens Dirk I zal de vastelaovundj van de Brökwagters voorgaan onder zijn devies: ‘Vanaaf noow met uch allemaol, leefdje, leecht en gelök’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen