Obstaclerunners onderwerpen nieuwe indoorbaan in Buggenum aan test

In een paar maanden tijd is een gedeelte van de oude kleiwarenfabriek in Buggenum omgebouwd tot indoor obstacleparcours. Enkele tientallen obstaclerunners onderwierpen de permanente baan, die de naam ‘Home of Heroes’ mee heeft gekregen, zaterdag aan een test.
Print

Feedback

„Het doel was om te bekijken of de baan voldoet aan de verwachtingen, maar ook om te zien op welke punten het nog beter kan”, laat initiatiefnemer Bas Keltjens weten. Samen met drie compagnons besloot hij eind vorig jaar om het parcours in de hal te realiseren. „De testers konden zich via facebook opgeven en de respons was boven verwachting. Ze kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Omdat het ervaren runners zijn, is hun feedback erg waardevol.” De tevredenheid onder de sporters over de baan was groot. „Uit de reacties maak ik op dat 95 procent van de baan goed is, op een paar kleine punten moet het nog worden bijgeschaafd. Denk aan bijvoorbeeld een randje dat iets uitsteekt, of een obstakel dat ze graag nog erbij willen hebben.”

Trainen

De bedoeling is dat over zo’n drie tot vier weken de indoorbaan open gaat. „We hebben de sporters ook gevraagd wat ze er voor over zouden hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Op basis daarvan gaan we kijken welke tarieven we gaan hanteren. We denken dat we interessant zijn voor een grote groep runners, want los van de runs in het voorjaar en de zomer zijn er nauwelijks manieren zoals dit om voor dergelijke wedstrijden te trainen. Maar daarnaast kan dit ook interessant zijn voor bijvoorbeeld sportverenigingen of vriendenuitjes.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →