Kapwerkzaamheden Ooijenseweg Broekhuizenvorst

Print
Kapwerkzaamheden Ooijenseweg Broekhuizenvorst

De werkzaamheden bij Ooijen Afbeelding: Paul Poels Fotografie

Broekhuizenvorst -

De bomen langs de Ooijenseweg, ter hoogte van brug Ooijen, staan in het toekomstige stroomgebied van de Oude Maasarm. Voor de noodzakelijke doorstroming van de Oude Maasarm en de aansluiting van brug Ooijen op de Ooijenseweg worden bomen gekapt.

Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer – Ploegam) voert de komende jaren tal van maatregelen uit om het gebied tussen Broekhuizen en Geijsteren te beschermen tegen hoogwater. Eén van deze maatregelen is het reactiveren van de Oude Maasarm. Om buurtschap Ooijen bereikbaar te houden is brug Ooijen gebouwd. Om de doorstroming van de Oude Maasarm te bevorderen is het noodzakelijk dat de bomen ter hoogte van de brug, aan de Ooijenseweg, worden gekapt.

De kapwerkzaamheden vinden naar verwachting in de week van 4 februari plaats (week 6). In maart worden de aansluitingen met de brug en de Ooijenseweg gemaakt. De brug wordt naar verwachting in april 2019 opengesteld voor verkeer. Deze planning is indicatief en kan door verschillende factoren, zoals weersomstandigheden, worden beïnvloed.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →