Dorpscoöperatie Heide in finale Appeltje van Oranje 2019

Print
Dorpscoöperatie Heide in finale Appeltje van Oranje 2019

Appeltje van Oranje Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Heide -

Dorpscoöperatie Heide uit Heide heeft zich geplaatst bij de laatste twaalf genomineerden die kans maken op een Appeltje van Oranje 2019.

Donderdag 24 januari moesten de 40 genomineerde projecten die de eerste selectie doorgekomen waren, zich presenteren aan de jury van het Oranje fonds en aan 9 andere genomineerden. Na deze presentatie kregen de jury en de anderen genomineerden de mogelijkheid om vragen te stellen over het gepresenteerde project. Daarna konden de genomineerden punten toekennen aan de in hun ogen beste drie projecten. Deze punten, opgeteld bij de punten die verkregen waren met de digitale stemronde, werden meegenomen in het juryberaad. Na een intensieve, maar leerzame dag werd rond 16.00 uur de uitslag bekend gemaakt welke 12 projecten op 23 mei uitgenodigd worden op Paleis Noordeinde om de bekendmaking door Koningin Maxima van de drie winnaars en de prijsuitreiking van het Appeltje van Oranje 2019 bij te wonen.

Dorpscoöperatie Heide uit Heide is bij deze laatste 12 genomineerden en maakt dus nog kans op een Appeltje van Oranje 2019. Deze prijs bestaat uit een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldprijs ter waarde van 15.000 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →