Haalt Afferdse kapel het gouden jubileum nog wel?

Print
Haalt Afferdse kapel het gouden jubileum nog wel?

Afbeelding: Getty Images

Afferden -

Het gouden jubileum van de Afferdse blaaskapel De Alverländer Muzikanten komt er aan. Maar reden tot feestvieren is er niet. De kapel kampt met zo’n groot tekort aan muzikanten dat het jubileum heel ver lijkt.

De kapel uit Afferden is een wervingscampagne gestart in de hoop nieuwe leden te trekken. Zo worden er oproepen gedaan in het dorp, maar zijn ook muziekverenigingen van Arcen tot Grave aangeschreven om belangstellenden te polsen. „In onze topjaren telde onze kapel ruim twintig leden”, weet Louis Roersch, die sinds 1991 de muzikale leiding in handen heeft. „We moeten met minimaal 14 mensen zijn willen we ons repertoire goed kunnen spelen. We zijn nu echter met negen. Tot nu toe hebben we kunnen blijven optreden met hulp van gastmuzikanten, maar dat werkt voor de langere duur niet. Het jubileum halen, wordt zo heel lastig.”

Fanfare

De Alverländer Muzikanten werd in 1970 opgericht door enkele leden van de fanfare Helpt Elkander. De fanfare speelde in die tijd in de afdeling Superieur. Enkele leden wilden hun niveau verder verhogen door vaker te spelen en te repeteren. Dus werd de ‘Offerse blaoskapel’ opgericht. Die naam werd in 1980 veranderd in Alverländer Muzikanten omdat de kapel zich naast Egerlander muziek ging richten op het spelen van Tsjechische en bigbandmuziek.

Meer informatie of aanmelden voor de kapel: www.alverlander.nl.