Extra audities nodig voor Tegelse Passiespelen

Print
Extra audities nodig voor Tegelse Passiespelen

De hoofdrollen van Kajafas en Pilatus zijn nog vacant. Afbeelding: Stichting Passiespelen Tegelen

Tegelen -

Om de rolbezetting compleet te krijgen zijn voor de Passiespelen 2020 twee extra audities uitgeschreven. Onder meer de hoofdrollen van Judas, Kajafas en Pilatus zijn nog vacant.

De rol van Pilatus is in de nieuwe productie van grote betekenis en wordt in de oproep aangeduid als ‘zeer grote hoofdrol’. Daarnaast wordt er nog gezocht naar een Romeinse legerofficier, waarvoor een ‘zeer grote bijrol’ is weggelegd, en een hogepriester. Verder gaat het om enkele kleine mannen- en vrouwenrollen.

Dat er extra audities nodig zouden zijn, lag volgens woordvoerder Math Schmeitz al in de lijn der verwachting. Enkele mannenrollen waren nog niet ingevuld, daarnaast zijn er door ziekte en andere omstandigheden een paar vrijgekomen.

Stemtest

De audities zijn op 16 februari en 16 maart. Voor de rollen met solozang wordt tevens een stemtest afgenomen. Tot volgend jaar carnaval wordt er eenmaal per week gerepeteerd op vrijdag, daarna twee keer per week. De Passiespelen worden elke vijf jaar opgevoerd in het Tegelse openluchttheater De Doolhof, de première is op 10 mei 2020.

Kandidaten voor de nog vacante rollen kunnen zich melden op vrijwilliger@passiespelen.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje