Oetgerope

Vijf vragen aan de prins uit Brunssum: Jeffrey I

Print
Vijf vragen aan de prins uit Brunssum: Jeffrey I

Prins Jeffrey I van C.V. Kirkstroatnarren. Afbeelding: Fotografie Ber Rijssemus

Brunssum -

Het zijn de hoogtijdagen voor de nieuwe prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag de prins van C.V. Kirkstroatnarren (Brunssum): Jeffrey I

Wanneer werd je gevraagd om prins te worden bij de Kirkstroatnarren?

“Vorig jaar met carnaval. Tijdens een zitting werd ik gepolst of ik interesse zou hebben om prins te worden. Ik heb gelijk ja gezegd en heb er niet over hoeven twijfelen.”

Je bent uitbater van de Brikke Oave, een locatie waar veel carnavalsverenigingen activiteiten houden. Is het niet lastig om prins te zijn van één vereniging terwijl je gastheer bent van meerdere carnavalsclubs?

“Nee dat gevoel heb ik niet. De Kirkstroatnarren vroegen me en dat voelde goed. Ik maak me geen enkele zorgen dat andere verenigingen zich minder welkom voelen. Mijn hart ligt nou eenmaal bij de Kirkstroatnarren en je hart moet je soms volgen.”

En komende carnaval hoef je niet te werken?

“Nee. Ik heb mezelf helemaal vrij geroosterd. Nou zit het meeste werk vooral in de voorbereidingen die getroffen moeten worden om met carnaval goed te moeten draaien, dat doe ik wel zelf. Maar tijdens de carnavalsdagen ben ik helemaal vrij. Ik vertrouw volledig op mijn team, dus ook daar maak ik me geen zorgen over.”

Heb je al eens carnaval gevierd?

“Dit wordt mijn allereerste carnaval ooit. Ik werk al mijn hele leven in de horeca en heb soms wel eens een enkele dag gevierd, maar nog nooit een hele carnaval. Eens moet de eerste keer zijn!”

Waar verheug je je het meeste op?

“Dat weet ik dus niet. De proclamatie was in ieder geval al fantastisch, als dat de voorbode wordt dan gaat het een fantastische carnaval worden. Verder zien we het allemaal wel. Ik laat alles over me heen komen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen