Duitse scholier loopt stage bij gemeente Beesel

Print
Duitse scholier loopt stage bij gemeente Beesel

Het Beeselse college heet de student uit het Duitse Brüggen welkom. Afbeelding: Gemeente Beesel

Reuver -

De 17-jarige Duitse scholier Benedict Bouscheljong uit Brüggen gaat tien dagen stage lopen bij de gemeente Beesel.

Hij reageerde op een oproep van de gemeenten Beesel en Brüggen, die jongeren willen laten ervaren hoe het is om bij een gemeente aan de andere kant van de grens te werken. Het initiatief komt voort uit het samenwerkingsverband tussen beide buurgemeenten. De snuffelstage duurt tot 8 februari. De scholier gaat kennismaken met het gemeentelijke bestuursapparaat en hoopt tevens zijn kennis van de Nederlandse taal te verbeteren. Hij is vooral benieuwd naar de verschillen tussen Nederlandse en de Duitse gemeenten.

Benedict Bouscheljong is leerling van het Gymnasium St. Wolfhelm in Waldniel, een Europese school waar studenten worden voorbereid op wonen en werken in Europa.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen