Rechtszaak dubbele moord Maastricht in februari verder

Print
Rechtszaak dubbele moord Maastricht in februari verder

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De steekpartij waarbij in december 2017 in Maastricht twee doden vielen, wordt over twee weken inhoudelijk behandeld door de rechtbank. Syriër Osama I. moet zich dan voor zijn daden verantwoorden.

De rechtbank in Maastricht trekt drie dagen uit voor de zaak. Op maandag 11 februari wordt allereerst het dossier besproken en doen deskundigen van het Pieter Baan Centrum verslag van hun bevindingen. Dinsdag de 12e komen slachtoffers aan het woord en op woensdag 13 februari zal de officier van justitie zijn strafeis uitspreken. Op 12 maart volgt dan uitspraak in de zaak.

Lees ook: ‘Moorden Maastricht geïmporteerd uit Syrië’

Osama I. wordt verdacht van twee moorden in Maastricht-West op 14 december vorig jaar. Hij ging die avond naar twee adressen in de wijken Malpertuis en Caberg en stak daar drie mensen neer. Een man aan de Botsaartstraat en een vrouw aan de Joseph Postmesstraat overleden ter plekke. De 21-jarige dochter van de vrouw overleefde de aanval, maar raakte ernstig gewond.

Lees ook: Gevlucht voor het uitzicht na steekpartij Maastricht

Kort na de steekpartij werd I. aangehouden in het Turks cultureel centrum Tevhid, waar hij met een bebloed mes binnenliep.

Lees meer over die fatale avond: Avond vol geweld en dreiging in Maastricht

Tijdens eerdere zittingen in de zaak bleek al dat het Pieterbaancentrum Osama I. volledig ontoerekeningsvatbaar acht en tbs met dwangverpleging adviseert.

Lees ook: Had de man die drie mensen neerstak geen besef?

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →