Pinkpop bevestigt: Krezip komt weer bij elkaar voor Pinkpop

Print
Pinkpop bevestigt: Krezip komt weer bij elkaar voor Pinkpop

Jacqueline Govaert (Krezip). Afbeelding: ANP

LANDGRAAF -

De band Krezip komt weer bij elkaar om op te treden tijdens de jubileumeditie van Pinkpop. Dat heeft de organisatie maandagavond bevestigd. Krezip komt tien jaar na het afscheidsconcert voor het eerste en enige festivaloptreden terug naar Landgraaf.

Naar aanleiding van een aftelklok op de website van de band ontstonden geruchten over een optreden op de vijftigste editie van Pinkpop.

Veronica-dj Giel Beelen bracht het nieuws maandagochtend al naar buiten.

Krezip werd mede dankzij een optreden op Pinkpop in 2000 bekend bij een groter publiek. In 2009 stond de band de laatste keer in Landgraaf. Krezip verving toen headliner Depeche Mode, dat afhaakte vanwege een zieke frontman. Dit was een van de laatste optredens van Krezip.

Bring Me The Horizon

Ook de komst van de Britse alternatieve rockband Bring Me The Horizon is bevestigd. De groep scoort hoog in de Gouden Tip, het verlanglijstje van Pinkpopbezoekers. Afgelopen vrijdag verscheen hun nieuwe album amo. Bring Me The Horizon heeft net een uitverkochte arenatournee door de Verenigde Staten achter de rug. Inmiddels heeft de band meer dan twee miljoen albums verkocht. De groep van frontman Oliver Sykes uit Sheffield stond ook in 2016 op Pinkpop.

Volg alles over Pinkpop 2019

> delimburger.nl/pinkpop