Rechter draagt Venray op om met partijen oplossing te vinden voor handhaving op Roekenbosch

In Blitterswijck zijn spandoeken afgelopen weekeinde opgehangen tegen het plan dat de gemeente heeft gelanceerd voor Het Roekenbosch. © Facebook

De rechtbank in Roermond wil dat Venray samen met bewoners van vakantiepark Het Roekenbosch en de coöperatie Roekenbosch in Blitterswijck tot een oplossing komt voor de illegale en permanente bewoning op het park.

Eric Seuren

Afgelopen week zou een kort geding dienen, aangespannen door twee huiseigenaren, tegen de gemeente, die per 1 februari zou starten met die handhaving. De rechter constateerde echter dat de partijen nu vooral behoefte hebben aan meer tijd om te proberen een oplossing te bereiken. Om die reden heeft hij besloten de zaak aan te houden. Ook heeft hij de termijn van lasten onder dwangsom verlengd tot 1 mei in plaats van 1 februari.

Het uitstel van de handhaving heeft volgens de gemeente geen gevolgen voor het besluit over de toekomst van Het Roekenbosch. Het college van burgemeester en wethouders houdt vast om haar plan 12 februari voor te leggen aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Dit plan behelst dat Het Roekenbosch over tien jaar dicht is en gesaneerd wordt. In de tussentijd worden een deel van de huisjes gesloopt en in een deel van de huisjes woonurgenten en arbeidsmigranten opgevangen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal