Rechter draagt Venray op om met partijen oplossing te vinden voor handhaving op Roekenbosch

Print
Rechter draagt Venray op om met partijen oplossing te vinden voor handhaving op Roekenbosch

In Blitterswijck zijn spandoeken afgelopen weekeinde opgehangen tegen het plan dat de gemeente heeft gelanceerd voor Het Roekenbosch. Afbeelding: Facebook

Blitterswijck -

De rechtbank in Roermond wil dat Venray samen met bewoners van vakantiepark Het Roekenbosch en de coöperatie Roekenbosch in Blitterswijck tot een oplossing komt voor de illegale en permanente bewoning op het park.

Afgelopen week zou een kort geding dienen, aangespannen door twee huiseigenaren, tegen de gemeente, die per 1 februari zou starten met die handhaving. De rechter constateerde echter dat de partijen nu vooral behoefte hebben aan meer tijd om te proberen een oplossing te bereiken. Om die reden heeft hij besloten de zaak aan te houden. Ook heeft hij de termijn van lasten onder dwangsom verlengd tot 1 mei in plaats van 1 februari.

Het uitstel van de handhaving heeft volgens de gemeente geen gevolgen voor het besluit over de toekomst van Het Roekenbosch. Het college van burgemeester en wethouders houdt vast om haar plan 12 februari voor te leggen aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Dit plan behelst dat Het Roekenbosch over tien jaar dicht is en gesaneerd wordt. In de tussentijd worden een deel van de huisjes gesloopt en in een deel van de huisjes woonurgenten en arbeidsmigranten opgevangen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen