Man (23) uit Born overlijdt na val van dak hostel in Krakau

Hostel Al Fresco in Krakau (grijze gebouw). © Google Street view

De dood van de 23-jarige man uit Born die afgelopen weekend overleed in de Poolse stad Krakau, was een ongeluk.

Chantalle Donné/Martine Zwets

Dat zegt een woordvoerder van de Poolse politie.

Citytrip

De man was met een vriendenclub op citytrip in Krakau. De groep verbleef in hostel Al Fresco in het centrum van de Poolse stad, zegt Sebastian Glen, politiewoordvoerder regio Krakau. Volgens hem was de man samen met een paar anderen op het platte dak van het hostel geklommen, vermoedelijk om foto’s te maken.

Uitgegleden

Daar is hij waarschijnlijk uitgegleden. „In Krakau sneeuwt het en dan is het natuurlijk glad op een plat dak. We gaan op dit moment uit van een ongeval. De getuigen worden momenteel gehoord en er wordt sectie op het lichaam verricht. We onderzoeken ook of hij eventueel alcohol had gedronken of drugs had gebruikt”, aldus de woordvoerder. Het is nog onduidelijk of de 23-jarige ter plekke of in het ziekenhuis overleden is.

Afgesloten

De eigenaar van hostel Al Fresco, Tomasz Milecki, zegt dat de jongens zich op afgesloten gebied bevonden. „Ons hostel bestaat uit drie verdiepingen en een zolder. Het dak is te bereiken via de zolder, die niet van ons is en niet bedoeld is voor gasten. Alles is daar min of meer afgesloten en je moet door een heel smalle gang lopen om uiteindelijk op het dak te komen.”

Volgens Milecki bestond de vriendengroep met wie de 23-jarige man op citytrip was uit ongeveer veertien personen. „Ze gaan vandaag (maandag, red.) terug naar Nederland, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen op wat voor tijdstip ze vertrekken.”

VV Born

De groepsleden zijn vrienden die elkaar ook kennen van voetbalclub VV Born, zegt voorzitter John Janssens: „Hij voetbalde wel eens een potje mee, maar door zijn werk kwam het er niet altijd van.” De voorzitter heeft nog geen contact gehad met de groep. „Ik hoop dat ze vandaag naar huis kunnen, maar dat is onduidelijk. Het is een precaire situatie. Voor zijn ouders is het natuurlijk een drama.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal