Felle brand legt boerderij Horst in de as

Print

Brand Horst 29-01-2019. Video: De Limburger

Horst -

Door een felle brand is dinsdagochtend een boerderij in Horst afgebrand. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

Iets voor negen uur werd de brandweer gealarmeerd over een schoorsteenbrand bij de kleine woonboerderij aan de Haagweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleken de vlammen uit het dak van het pand te slaan.

Felle brand legt boerderij Horst in de as
Foto: Politie Horst Facebook

A73

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Door de kou bleef de rook laag hangen. Dat zorgde enige tijd voor slechter zicht op de nabijgelegen A73. Verkeer werd geadviseerd om de snelheid te matigen. Rond half elf was de rook helemaal opgetrokken.

Bij het retailpark aan de andere kant van de snelweg, waar onder meer Inter Chalet is gevestigd, bleek de overlast van de rook mee te vallen. Het gebied hoefde niet te worden ontruimd.

Schoorsteen

De brand werd ontdekt in de schoorsteen, maar het is nog niet duidelijk hoe en waar die is ontstaan.

Felle brand legt boerderij Horst in de as
Foto: Politie Horst Facebook

De bewoners van het pand alarmeerden de brandweer en konden zichzelf in veiligheid brengen. Volgens de eigenaar van het pand waren er geen mensen in de boerderij toen de brand uitbrak. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer is nog lang bezig geweest om het vuur, dat vooral in het dak van het pand woedde, onder controle te krijgen. Van de boerderij is niets meer over.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje