Opnieuw vestiging kampeerwinkel De Vrijbuiter in Roermond

De Vrijbuiter in Roermond ging vorig jaar failliet. Een grote uitverkoop volgde. © archief René Corten

Er komt opnieuw een vestiging van De Vrijbuiter in Roermond. De nieuwe vestiging met kampeer- en outdoorartikelen gaat 1 april dit jaar open.

Leon Janssen

De nieuwe vestiging die 10.000 vierkante meter gaat omvatten, komt in hetzelfde pand als voorheen. Daarin is sinds november vorig jaar ook sportzaak Decathlon gevestigd.

De Vrijbuiter met vestigingen in Roermond, Zaandam, Gouda en Roden werd in augustus vorig jaar failliet verklaard. Zaandam en Gouda maakten al snel een doorstart onder de vlag van kampeerwinkel Vervat in Rotterdam.

Daarna is De Vrijbuiter gaan kijken of er een mogelijkheid bestond ook de vestiging in Roermond weer te openen. „We konden niet anders dan tot de conclusie komen dan dat het zinvol is om ook in het zuiden van het land een Vrijbuiter vestiging te hebben”, aldus Johan Wilders van De Vrijbuiter. „De omzet in Roermond was goed, daar heeft het faillissement vorig jaar niet aan gelegen.”

Personeel werven

Volgens Wilders is De Vrijbuiter nu bezig met het rekruteren van personeel voor de vestiging in Roermond. „Daarbij kijken we natuurlijk in eerste instantie naar het personeel dat daar vóór het faillissement gewerkt heeft voor zover dat nog geen nieuwe baan heeft.”

Hoeveel mensen een baan krijgen in Roermond, kan Wilders nog niet zeggen.

Vervat gaat komende maand ook De Vrijbuiter heten, waardoor de keten na de opening van Roermond weer vier grote vestigingen heeft. Bedoeling is dat er ook nog een vestiging van De Vrijbuiter in Noord-Oost Nederland komt. Daaraan wordt dit jaar gewerkt, meldt Wilders. „Het hoeft echter niet per se Roden te zijn waar we ons in Noord-Oost Nederland gaan vestigen.”