OLS-lied van Tren van Enckevort wordt donderdag voor het eerst live gezongen

Print
OLS-lied van Tren van Enckevort wordt donderdag voor het eerst live gezongen

Tren van Enckevort schrijft schutterslied. Afbeelding: Laurens Eggen

Sevenum / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn -

Weej Zeen Os in ZaerUM. Zo heet het officiële OLS-lied van 2019. Het wordt donderdag voor het eerst live gezongen door Rob (Zanders) en de Bölkes. Muziek en tekst zijn geschreven door Tren van Enckevort.

Het zestal van de Sevenumse schutterij Sint Sebastianus heeft al tijdens de huldiging, vlak na het winnen van het OLS 2018, aan Tren van Enckevort gevraagd of hij een lied voor hen wilde schrijven. Liefst iets van een polka, zo is er volgens voorzitter Rudy Tegels van het OLS 2019 nog bij gezegd.

Geluiden

Uiteraard heeft Tren geleverd. Het is een nummer geworden waarin allerlei geluiden verwerkt zijn. Van het Limburgse volkslied tot het moment waarop de Sevenumse schutters het winnende schot hebben gelost. Donderdag wordt het lied live gespeeld in de tent in Sevenum, waar de organisatie van het OLS 2019 een informatieavond voor vrijwilligers houdt.

U kunt het OLS-lied hier beluisteren.