Warm welkom voor nieuwe inwoners van Posterholt

Print
Warm welkom voor nieuwe inwoners van Posterholt

De informatiemap ‘Nieuw in Posterholt’ werd onlangs officieel gepresenteerd. Afbeelding: Wim Veelen

Posterholt -

Op initiatief van Mieke Schotemeijer en Anneke Veelen worden nieuwe inwoners van Posterholt voortaan persoonlijk verwelkomd. Met diverse andere partners stelden ze de informatiemap ‘Nieuw in Postert’ samen. Deze werd onlangs officieel gepresenteerd.

De map is er mede gekomen naar aanleiding van een bijeenkomst van het project ‘Samen Doen’ van de gemeente Roerdalen waarin het verbeteren van de communicatie centraal stond. „Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat er aan de informatieverstrekking aan nieuwe inwoners van Roerdalen wel een en ander kon verbeteren. Er was behoefte aan uitgebreidere informatie”, aldus Mieke en Anneke. De dames besloten om hiermee actief aan de slag te gaan in hun eigen woonplaats Posterholt. „We vinden het belangrijk dat nieuwe inwoners het dorp goed leren kennen en zich daardoor zo snel mogelijk thuis voelen. Om hieraan bij te dragen hebben we, samen met diverse andere partners, een informatiemap samengesteld, specifiek gericht op Posterholt.”

Werkgroep

Mieke Schotemeijer: „De informatiemap ‘Nieuw in Postert’ biedt de dorpsgemeenschap een mooie gelegenheid om zich aan de nieuwkomers te presenteren. Met zijn tweeën zijn we aan de slag gegaan om een werkgroep te formeren, waarin behalve Anneke namens Stichting kernoverleg Natuurlijk! Postert, Martin Palmen en ik namens de Stichting Activiteiten De Beuk inmiddels ook dorpscontactpersoon Paul Arns, Gerard van Bennekom en vertegenwoordigers van Stichting Oké Roerdalen en Stichting Menswel zijn aangeschoven. Als naam voor deze werkgroep werd heel toepasselijk gekozen voor Nieuw in Postert!”

Geschiedenis

Al gauw bleek dat er naast de informatiemap van de gemeente ook behoefte was aan een map voor en over Posterholt én aan een persoonlijke verwelkoming van de nieuwkomers. Anneke Veelen van Stichting Kernoverleg Natuurlijk! Postert: „De map Nieuw in Postert is een rijk gevulde map geworden. Zo vind je in de map het boekje Postert Samen met informatie over alle verenigingen en clubs. Ook wordt er verteld over de geschiedenis van het dorp. Een stukje historie dus. Bovendien hebben de ondernemers van Posterholt de gelegenheid gekregen hun zaak te promoten door middel van vouchers.”

Koffie en vlaai

Wanneer de nieuwe inwoners de map overhandigd krijgen, worden zij uitgenodigd voor koffie en vlaai, waarna onder leiding van vrijwilligers van Stichting Activiteiten De Beuk een fietstocht door het dorp plaats vindt. „We houden deze bijeenkomsten tweemaal per jaar”, zegt Anneke.

Nieuwkomers kunnen zich melden bij de stichting Oké Roerdalen (gevestigd naast de basisschool, tel. 06-46016050), bij Stichting Activiteiten De Beuk (tel. 06-50695678) of bij Anneke Veelen (tel. 0475-402511). Wie de map thuisbezorgd wil krijgen kan bellen met de heer Van Bennekom (tel. 0475-741358).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen