Gevangene bestraft voor maken ijspret-filmpje van Marc Dutroux

Print

Dutroux wandelt in gevangenis.

Een medegevangene van Marc Dutroux, die beelden had gemaakt van de Belgische kindermoordenaar, krijgt een tuchtprocedure aan zijn broek. Het Belgische gevangeniswezen heeft gemeld dat de maker is geïdentificeerd, maar geeft geen details over de strafmaatregel.

De video verscheen afgelopen weekend op de sites van Franstalige kranten in België. Te zien is dat de 62-jarige Dutroux in korte broek op een binnenplaats in de gevangenis van Nijvel wandelt en af en toe over het ijs glijdt.

De beruchte kindermoordenaar, die in 2004 tot levenslang werd veroordeeld, toont zich op de binnenplaats van de gevangenis van Nijvel, waar hij in zijn eentje wordt gelucht, als een kind zo blij met de bevroren waterplasjes.

Glimlachend

Medegevangenen roepen vanuit een gevangenisraam iets naar hem waarop hij met een glimlach reageert. Ze proberen hem ook zover te krijgen dat hij tegen de voetbal trapt die roerloos op de binnenplaats ligt maar dat lukt hen niet.

De dienst Strafinrichtingen begon een intern onderzoek naar de herkomst van de video. Vermoedelijk zijn de beelden gemaakt met een telefoon. Het bezit daarvan is verboden in de gevangenis. De filmende gedetineerde kan als sanctie maximaal 30 dagen in isolatie worden geplaatst.

Dutroux werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes en veroordeeld wegens moord, verkrachting, ontvoering, foltering en opsluiting. Slechts twee van zijn slachtoffertjes overleefden. De veroordeelde wordt, om represailles van medegedetineerden te voorkomen, afgezonderd van de gevangenispopulatie.

Lees ook:Video: Zo vermaakt Marc Dutroux zich tijdens wandeling in de gevangenis