De Maaskei uit Heel steunt Jarige Job met sponsorcheque

Print
De Maaskei uit Heel steunt Jarige Job met sponsorcheque

De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job.

Heel -

De Maaskei doneert een sponsorcheque van tienduizend euro aan Jarige Job - een stichting die kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag bezorgt. De leerlingen van deze school in Heel brachten dit bedrag bij elkaar met de inzameling van afgedankte, kleine elektrische apparaten voor Wecycle. Naast deze cheque ontvingen de inzamelaars als teken van waardering een Wecycle-certificaat met twee sterren. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. In totaal deden tweehonderdzes basisscholen mee met deze inzamelactie.

De schoolkinderen leverden met deze actie een positieve bijdrage aan zowel het milieu als de maatschappij: de afgedankte apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert 10.000 euro aan Stichting Jarige Job. De jarigen ontvangen van deze stichting een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Directeur Huib Lloyd van Jarige Job: „De scholeninzamelactie van Wecycle is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu. Op een laagdrempelige en tastbare wijze zijn ook de kinderen van De Maaskei in actie gekomen voor een mooiere leefomgeving. Bovendien hebben ze een mooi doel gediend: ertoe bijdragen dat bijna driehonderd sociaal geïsoleerde kinderen hun verjaardag weer kunnen vieren.”

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: „Deze scholeninzamelactie kent alleen maar winnaars. We leren kinderen dat je apparaten die je niet meer kunt hergebruiken, moet inleveren voor recycling. Door de samenwerking met Jarige Job krijgen kinderen die dat anders zouden missen toch een fijne verjaardag. Zo gaan circulair en sociaal hand in hand.” Naast het certificaat kregen alle deelnemende scholen als beloning voor hun inspanning een boekenpakket, digitale camera of karaokeset.

Wecycle organiseert vanuit tienduizend inzamelpunten in Nederland en in samenwerking met gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en vervoerders en verwerkers de inzameling en recycling van e-waste. Zo wordt dagelijks een bijdrage geleverd aan de circulaire economie.

Door apparaten te sorteren en demonteren, wordt mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief geboden op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje