Popcornpanel: Een droom en interessant materiaal dat toch teleurstelt

Popcornpanel: Een droom en interessant materiaal dat toch teleurstelt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In het Popcornpanel bespreken lezers hun recente opvallendste film, of die nu super goed of vreselijk slecht is. Vandaag: de documentaire over het Fyre Festival op Netflix, een komedie over ecoterrorisme en een levensechte droom.

Popcornpanel: Een droom en interessant materiaal dat toch teleurstelt

Naam Annelies Vossen Leeftijd 70 Woonplaats Maastricht Film Woman at War

„Het prachtige landschap van IJsland dient als decor voor deze licht absurdistische film. De activiste Halla strijdt in haar eentje tegen een milieubedreigende industrie. Dat levert spannende achtervolgingsscènes op, met drie droogkomische hoempapamuzikanten als muzikaal behang op de achtergrond. Ook heel grappig is de man die telkens in haar plaats gearresteerd wordt. Halla raakt van haar stuk als ze plotseling te horen krijgt dat ze een Oekraïens meisje kan adopteren. Is het actievoeren te combineren met het moederschap? De creatieve en wat gemakkelijk bedachte afloop doet aan deze energieke, warme film gelukkig nauwelijks afbreuk.”

Popcornpanel: Een droom en interessant materiaal dat toch teleurstelt

Naam Bram van Os Leeftijd 20 Woonplaats Roermond Film Long Day’s Journey Into Night

„Regisseur Bi Gan zorgt ervoor dat werkelijkheid en fictie samensmelten in een poëtisch verhaal waarin een man terugkeert naar zijn geboortedorp. De kijker wordt meegenomen in een dwaling door gedachten en herinneringen van de hoofdpersoon, op zoek naar de vrouw waarvan hij houdt. Het eerste uur van de film heeft iets weg van een detective waarin de man op zoek gaat naar antwoorden op vragen uit zijn verleden. Het tweede deel van de film bestaat uit een vijftig minuten durende long-take in 3D. Waardoor je wordt meegenomen in een levensechte droom die aanvoelt als een belevenis in plaats van een film.”

Popcornpanel: Een droom en interessant materiaal dat toch teleurstelt

Naam Elian Bruijnesteijn Leeftijd 23 Woonplaats Leuven (B) Film Fyre

„De documentaire Fyre vertelt het verhaal achter de schermen van het Fyre Festial en alle illegale zaken die hierbij kwamen kijken. Billy McFarland wilde zijn bedrijf promoten door dit ‘luxe festival’ te organiseren. Om de doelgroep te bereiken betaalde hij influencers, mensen met veel volgers op sociale media, om dit festival te promoten en dit bleek ongelooflijk succesvol. Luxe strandvilla’s, celebrity chefs, vippakketten, van alles werd beloofd en er was veel interesse. Achter de schermen ging alles compleet de mist in. Hoewel het materiaal erg interessant is, stelt de film wat teleur. Vaak viel het in herhaling en voelde het alsof ze de anderhalf uur vol wilde krijgen.”