Video: Wat kruipt er door deze ongeopende zak veldsla van de Jumbo?

Print
Een meisje heeft een levende salamander gevonden in een zak veldsla van de Jumbo.

Op het filmpje is te zien hoe ze ontdekt dat er een beestje in haar plastic zakje met veldsla zit. Al snel trekt ze samen met een paar vriendinnen de conclusie dat het om een salamander gaat. Verontwaardigd vraagt ze zich af wat ze met het beestje moet doen. Pas als de salamander ook nog echt blijkt te leven, schrikken de meisjes zich een hoedje. "Wat moeten we ermee doen?",  vragen ze zich hardop af. Hoe de salamander in het zakje veldsla terecht is gekomen, is nog niet bekend.

De Jumbo bevestigt het incident. „Er is inderdaad een salamander - of moeten we zeggen slalamander - gevonden in een zak Jumbo veldsla. Bij Jumbo garanderen we je dat vers ook écht vers is. En dat nam deze kleine jongen wel erg letterlijk. Vervelend dat het diertje van het veld is meegenomen en natuurlijk even schrikken voor de klanten die hem aantroffen in de zak veldsla. Hoewel we onze producten altijd uiterst zorgvuldig controleren, kunnen we dit nooit helemaal voorkomen. Bij Jumbo hebben we veel respect voor dieren en het milieu. We hopen dan ook dat de vinders een donker, beschut en vochtig plekje in de natuur voor de salamander hebben kunnen vinden of contact zoeken met een reptielenhuis in de buurt.”

Spinazie
Het is niet voor het eerst dat er een salamander wordt gevonden in groenten. In 2016 vond iemand al een salamander in de verse spinazie van de Jumbo.

Bekijk meer opmerkelijke video’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen