Ruzanna Nahapetjan en Martin van Hees concerteren in Kasteel Aerwinkel Posterholt

Print
Ruzanna Nahapetjan en Martin van Hees concerteren in Kasteel Aerwinkel Posterholt

Sopraan Ruzanna Nahapetjan. Afbeelding: I. Nahapetjan

Posterholt -

Sopraan Ruzanna Nahapetjan en gitarist Martin van Hees verzorgen zondag 3 februari een muzikale middag over verlangen, hartstocht en verlies in Kasteel Aerwinkel aan de Aerwinkelallee 1 in Posterholt. Het concert begint om 14.00 uur.

De van oorsprong Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan begon haar muziekopleiding in haar geboorteland aan het Music Pedagogical College Yerevan en studeerde koordirectie aan zowel het Jerevan State Conservatory als de Estonian Academy of Music in Tallinn. Zij vervolgde haar opleiding in de Verenigde Staten en studeerde verder aan het Sweelinck Conservatorium bij Lucia Meeuwsen en Margreet Honig. Ruzanna heeft een passie voor het oratoriumrepertoire. Recentelijk is zij in Nederland te horen geweest in een aantal grote meesterwerken als Matthäus Passion, Johannes Passion, Weihnachts Oratorium (Bach), Messiah, Samson, Judas Maccabaeus, Gloria in Bes (Händel), Stabat Mater (Haydn), Requiem, Krönungsmesse, Grosse Messe (Mozart), Stabat Mater (Dvorák), Oratorio de Noël (Saint-Saëns), Die letzten Dinge (Spohr).

Martin van Hees slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek en werd geroemd vanwege zijn ‘outstanding musical expression’. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten met hedendaagse muziek en kamermuziek. Hij gaf concerten in India, Thailand, Italië, België, Zwitserland, Griekenland en Nederland waaronder een concert in het Concertgebouw met de Ligeti Academie. Sinds 2014 werkt Martin samen met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen en Martijn Padding. Vervolgens nam hij in 2015 zijn debuut cd ‘Cadence’ op in Engelbert, Groningen. Op deze cd staat muziek uit West-Europa en Zuid-Amerika centraal. Martin speelt als gitarist in het hedendaagse muziek ensemble Kluster5, dat sinds begin 2016 wordt gevolgd door het programma Vrije Geluiden.

Kaarten voor het concert van Ruzanna Nahapetjan en Martin van Hees, zondag 3 februari vanaf 14.00 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaarten zijn te koop via de website of aan de dagkassa. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via tel. 06-21924702 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje