Publieksprijs De Salon voor Vanessa Mezzolla

Print
Publieksprijs De Salon voor Vanessa Mezzolla

Tijdens de Finissage van De Salon Sittard-Geleen is de publieksprijs uitgereikt aan kunstenares Vanessa Mezzolla. Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Tijdens de Finissage van De Salon, ontving kunstenares Vanessa Mezzolla uit handen van Leo Hendrikx, voorzitter van De Salon en kunstenares Marie-Josée Comello de publieksprijs. Frank Vaessen zond de mooiste foto van Sittard in en won deze uitvergroot op canvas.

Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling mochten bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk/kunstenaar. Vanessa Mezzolla rolde met haar werk ‘Casa Italia’ als winnaar uit de bus. Haar werk, een beeld- en geluidexperience waarin de Italiaanse immigratie in Sittard in de jaren ‘70 centraal stond, bevatte o.a. een speciale nieuwe versie van ‘O Sole Mio’ gearrangeerd en uitgevoerd door de slagwerkgroep van de Philharmonie Sittard.

Naast de Publieksprijs werd afgelopen zondag ook een prijs uitgereikt aan de fotograaf die de mooiste foto van Sittard inzond. Voor de fotowedstrijd ‘Sittard, wat verbeeld jij je’ maakten diverse fotografen een foto van een plek in Sittard die ze wilden behouden of een plek die zou mogen verdwijnen. Frank Vaessen won met een foto van de Engelenhof.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen