Boef krijgt rijontzegging van 1,5 jaar en geldboete

Print
Boef krijgt rijontzegging van 1,5 jaar en geldboete

Afbeelding: ANP

Rapper Boef heeft een rijontzegging van 1,5 jaar en een geldboete van 6.500 euro opgelegd gekregen voor de snelheidsovertredingen die hij vorig jaar beging.

Boef (echte naam Sofiane Boussaadia) moest voor de kantonrechter in Breda verschijnen omdat uit een filmpje op zijn eigen YouTube-kanaal zou blijken dat hij met snelheden rond de 300 kilometer per uur over Brabantse snelwegen gescheurd zou hebben.

Bewijs

Voor de officier van justitie stond vast dat Boef de Audi op het filmpje bestuurde en meerdere forse snelheidsovertredingen beging. Hij eiste de maximale geldstraf (7000 euro in totaal, te storten in een schadefonds voor verkeersslachtoffers) en de langst mogelijke ontzegging van de rijbevoegdheid (2,5 jaar). Boefs advocaat Khalid Kasem wees op mogelijke manipulatie van de beelden en stelde dat er geen bewijs geleverd werd dat zijn cliënt aan het stuur zat tijdens het filmen. De rapper zelf was twee weken geleden niet heel spraakzaam tegen de kantonrechter: ,,In dat filmpje zie ik ook andere jongens. En toch zit ik hier als enige. Dat roept vraagtekens bij me op,’’ zei Boef, die zich verder vooral beriep op zijn zwijgrecht.

Lees ook: ‘Deze Boef moet een lesje worden geleerd’

Volgens zijn raadsman wilden politie en justitie boven alles dat Boef ‘zou hangen’, vanwege zijn bekendheid en vooral omdat hij in eerdere vlogs dienders heeft beledigd. ,,Deze Boef moet een lesje geleerd worden,’’ stelde Kasem tijdens de zitting. Normaal gesproken doet de kantonrechter direct uitspraak, maar omdat tijdens de zitting zo veel nieuwe informatie naar voren kwam, had kantonrechter Goossens in dit geval twee weken nodig om tot zijn verdict te komen. De zaak zou normaal gesproken in Tilburg voorkomen, maar vanwege forse mediabelangstelling werd al uitgeweken naar het gerechtsgebouw in Breda. De kantonrechter legde hem een rijverbod van 30 maanden op, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.