Lezing over Noord-Korea in de Gennepse bieb

Drs. Marc Roth verzorgt zondag 10 februari in de bieb van Gennep een lezing over een van de meest gesloten landen ter wereld: Noord-Korea. Roth heeft dit land als reisbegeleider meermaals bezocht. De lezing begint om 13.15 uur. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus. Deelname kost 2,50 euro per persoon.

Henk Schmitz

Aangezien 2019 in het teken staat van het Jaar van de Ontmoeting, richt BiblioPlus deze keer de blik naar buiten. Noord-Korea komt regelmatig ter sprake in de media maar blijft tegelijkertijd toch mysterieus. Marc Roth bezoekt het land geregeld en ervaart dat zich bij ieder bezoek aan Noord-Korea voortdurend de vraag opdringt wat onwaar is en wat werkelijkheid. In welke mate ons beeld van het land gekleurd wordt door onze ‘Westerse bril’.

Insteek van deze middag is dat Noord-Korea meer is dan slechts ‘verbeelde werkelijkheid’. De presentatie wordt geïllustreerd met (korte) video’s en ander uniek beeldmateriaal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal