Lezing over Noord-Korea in de Gennepse bieb

Print
Lezing over Noord-Korea in de Gennepse bieb
Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Drs. Marc Roth verzorgt zondag 10 februari in de bieb van Gennep een lezing over een van de meest gesloten landen ter wereld: Noord-Korea. Roth heeft dit land als reisbegeleider meermaals bezocht. De lezing begint om 13.15 uur. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus. Deelname kost 2,50 euro per persoon.

Aangezien 2019 in het teken staat van het Jaar van de Ontmoeting, richt BiblioPlus deze keer de blik naar buiten. Noord-Korea komt regelmatig ter sprake in de media maar blijft tegelijkertijd toch mysterieus. Marc Roth bezoekt het land geregeld en ervaart dat zich bij ieder bezoek aan Noord-Korea voortdurend de vraag opdringt wat onwaar is en wat werkelijkheid. In welke mate ons beeld van het land gekleurd wordt door onze ‘Westerse bril’.

Insteek van deze middag is dat Noord-Korea meer is dan slechts ‘verbeelde werkelijkheid’. De presentatie wordt geïllustreerd met (korte) video’s en ander uniek beeldmateriaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen