Onduidelijkheid over Portugees die doodslag filmde in Amstenrade

Print
Onduidelijkheid over Portugees die doodslag filmde in Amstenrade

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

De Portugees Daniel S. blijft in voorarrest voor de doodslag op zijn landgenoot Mauro Gonçalves in Amstenrade.

Een andere Portugees die de wurging filmde geldt ook nog als verdachte omdat hij niet ingreep.

Belemmeringen

In Portugal liggen de nodige complicaties voor de strafzaak, die eind mei inhoudelijk wordt behandeld. Zo lukt het door procedurele redenen nog niet om daar getuigen te horen die bij het incident in Amstenrade aanwezig waren.

Bedreiging

Bovendien wordt S. via zijn familie bedreigd door de familie van het slachtoffer. „Als dit klaar is, rekenen wij wel met hem af”, heeft S.’s advocaat Theo Boumans opgevangen via de familie van de verdachte.

Afgewezen

Boumans vroeg woensdagmiddag om opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis van S. Die zit sinds eind juli in voorarrest. Dat verzoek wees de rechtbank Maastricht af omdat S. van een zeer ernstig delict wordt verdacht.

Ruzie

Hij woonde vorige zomer met drie andere arbeiders uit Portugal in een oude boerderij aan de Oudestraat in Amstenrade. Op 28 juli ontstond er ruzie in huis, mogelijk om een vrouw. Volgens S. handelde hij uit zelfverdediging toen hij zijn collega wurgde. Hij zou zelf in een hoek zijn gedreven. „Als ik me niet had verdedigd, was ik zelf slachtoffer geweest”, zei hij eerder. Boumans ziet daarin noodweer. Een derde Portugees filmde het voorval dus met zijn mobieltje.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje