Rechtbank

Eis: twee maanden celstraf na bedreiging beveiliger café Weert

Print
Eis: twee maanden celstraf na bedreiging beveiliger café Weert

Ter illustratie. Afbeelding: iStock

Weert -

Justitie eiste woensdag twee maanden celstraf tegen Weertenaar Kevin R. (28). Hij wordt ervan verdacht in 2016 een beveiliger te hebben bedreigd nadat hij een kroeg in Weert werd uitgezet.

De man zou op 11 september 2016 in een café aan de Oelemarkt met een glas hebben staan zwaaien, waarop een beveiliger ingreep. Nadat R. buiten was gezet, zou hij de beveiliging bedreigd hebben. Daarbij zou hij geroepen hebben: „Niemand zet mij uit een café. Ik kom jullie allemaal pakken. Ik kom terug.” Bij zijn arrestatie door de politie werden drugs gevonden.

Vuurwerk

De twintiger, die zelf niet aanwezig was, stond voor nog meer feiten voor het hekje in Maastricht. Hij wordt er samen met Stefan G. (31) uit Bree, die ook niet op de zitting was, tevens van verdacht bij twee woningen in 2016 in Weert en Nederweert vuurwerk in de brievenbus te hebben gegooid. Dat zou zijn gebeurd bij een man met wie het duo ruzie had en de ex van een van de verdachten.

Vrijspraak

Het Openbaar Ministerie zegt echter niet te kunnen bewijzen wie het vuurwerk daadwerkelijk geplaatst heeft en bepleitte vrijspraak voor de vuurwerkincidenten.

De rechter doet op 13 februari uitspraak.