Video: Na salamander kruipen nu ook spinnen door groenten Jumbo

Print
Heerlen / Hoensbroek - Een vrouw uit Heerlen deed een bizarre ontdekking in de zak maïs die zij kort daarvoor had gekocht bij de Jumbo aan het Maanplein in haar woonplaats.

„Toen ik hem kocht, zag ik ze niet. Maar na een half uur op tafel, was de hele bovenkant zwart van beesten”, schrijft de melder die anoniem wil blijven aan De Limburger. De Heerlense vrouw kreeg haar geld terug en de Jumbo bood excuses aan voor het incident.

„Het lijkt er inderdaad op dat de maiskorrels geliefd zijn onder deze indringers”, laat de Jumbo in een reactie weten. „Het is uiteraard niet de bedoeling dat deze beestjes in de verpakking zitten. We hebben dit dan ook direct opgenomen met onze Kwaliteitsafdeling. Voor zover wij kunnen zien, gaat het om een product van het merk Gülcan. We hebben direct contact gehad met hen, zodat zij kunnen uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Salamander


Eerder op de dag dook al een filmpje op van een levende salamander die door een zak veldsla kroop van de Jumbo. Daarop is te zien hoe een meisje ontdekt dat er een beestje in haar plastic zakje met veldsla zit. Al snel trekt ze samen met een paar vriendinnen de conclusie dat het om een salamander gaat. Verontwaardigd vraagt ze zich af wat ze met het beestje moet doen. Pas als de salamander ook nog echt blijkt te leven, schrikken de meisjes zich een hoedje.

De Jumbo bevestigt het incident. „Er is inderdaad een salamander - of moeten we zeggen slalamander - gevonden in een zak Jumbo veldsla. Bij Jumbo garanderen we je dat vers ook écht vers is. En dat nam deze kleine jongen wel erg letterlijk. Vervelend dat het diertje van het veld is meegenomen en natuurlijk even schrikken voor de klanten die hem aantroffen in de zak veldsla. Hoewel we onze producten altijd uiterst zorgvuldig controleren, kunnen we dit nooit helemaal voorkomen. Bij Jumbo hebben we veel respect voor dieren en het milieu. We hopen dan ook dat de vinders een donker, beschut en vochtig plekje in de natuur voor de salamander hebben kunnen vinden of contact zoeken met een reptielenhuis in de buurt.”

Bekijk meer opmerkelijke video’s.

 

 

 

 

 

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen