Passend onderwijs frustreert leraren

Print
Passend onderwijs frustreert leraren

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Door de komst van zorgleerlingen in het regulier onderwijs, kunnen docenten niet meer elke leerling voldoende aandacht geven. Dat meldt De Telegraaf.

Het ’passend onderwijs’ frustreert leraren, ondersteuners en schoolleiders. Problematische kinderen zouden veel sneller naar het speciaal onderwijs moeten kunnen doorstromen dan nu het geval is.

Aandacht

Dat komt voort uit een onderzoek van de Onderwijsbond CNV onder 5.300 leden uit het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs; 91 procent zegt leerlingen niet voldoende aandacht te kunnen schenken. Ruim de helft, 53%, zegt dat de onlangs vrijgekomen werkdrukgelden hun eigen werkdruk niet verlicht hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen