Miljoenenlijn!

Treinen door de geschiedenis van Limburg

Treinen door de geschiedenis van Limburg

Afbeelding: ZLSM

Het blijft een van de leukste attracties in Zuid-Limburg: een ritje met de stoom- en dieseltreinen van de ZLSM.

Op de zondagen 3 februari en 10 februari zijn er naast de gewone winterritten ook speciale thematochten die dieper ingaan op de Limburgse geschiedenis.

Komende zondag staat de rijke historie van de steenkolenmijnen centraal bij de Miljoenenlijn. Per Duitse dieseltrein (Schienenbus) wordt vanuit Simpelveld naar Kerkrade (en weer terug) gereden. Tijdens de rit wordt uitgebreid stilgestaan bij de kolenmijn Willem-Sophia te Spekholzerheide. Bij terugkomst in Simpelveld krijgt de bezoeker meer uitleg over de geschiedenis en de rol van de spoorlijn naar Kerkrade en het emplacement te Simpelveld. Het arrangement wordt afgesloten met een kopje koffie/thee en een stuk Limburgse vlaai in het nostalgische Ristorante-rijtuig Breda op station Simpelveld. Er zijn drie programma’s te boeken, met elk een totale duur van ongeveer 2,5 uur.

Zondag 10 februari vertelt het thema ‘Spo- ren uit het Verleden’ over de historie van de lijn Simpelveld-Schin op Geul en dan met name over de natuur langs de lijn. De Schienenbus vervoert je door het Limburgse Heuvelland naar Schin op Geul (en weer terug).

INFO

Alle programma’s starten op station Simpelveld. Reserveren verplicht. www.miljoenenlijn.nl