Zanger Paul van Loo uit Groenstraat trotse bezitter van 15e Sjeeter Grieënlächer

De Sjeeter Grieënlächer behoort tot de hoogste carnavalsonderscheidingen in de regio. Het vijftiende beeldje werd zaterdag door de voorzitter van D’r Prinse-Road Schaesberg, John Venhovens, uitgereikt aan zanger en schrijver Paul van Loo in een goedgevuld Theater Landgraaf. Van Loo, die samenwerkt met componist Ivo Rosbeek, geniet ook bekendheid als leadzanger van The Black Stars. Hij is vanaf nu opgenomen in een rijtje met namen als Jac Schiffelers, Jan Smeets en Guido Dieteren.
Print

D’r Sjeeter Grieënlächer is het symbool voor carnaval in Schaesberg. Ooit is met de half lachende en half grienende nar de georganiseerde carnaval in Schaesberg begonnen. De oud prinsen geven daar een vervolg aan. Rond de uitreiking van de onderscheiding was voor de ruim tweehonderd genodigden een carnavalesk programma samengesteld en ontbrak de polonaise uiteraard niet. (Foto’s Peter Trompetter)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →